Populærer opskrifter med smør

Et godt stykke brød smurt med smør, en skefuld i kartoffelmosen, i lækre kager og i bagværk. Er der noget bedre? Smør er nærmest uundgåeligt, når du gerne vil have en blød, afrundet smag og konsistens i dine retter. Uanset hvilken ret,  sovs, brød, bagværk eller prikken over i'et i madlavningen, kan du finde det herunder.

OPSKRIFT PÅ TIM GÜTHS KÆRNEMÆLKSOVS

Ingredienser:

  • 3 dl. kærnemælk
  • 400 gr. Lurpak
  • Maizena
  • Æbleeddike

Fremgangsmåde:

Smelt smørret ved lav varme og kom derefter kærnemælk i. Lun sovsen op under lav varme med lidt maizena og blend den homogen med en stavblender. Smag til med æbleedikke og salt.

Dette er en grundsovs, som kan piftes op, så den kan parres med diverse fiske- og kødretter. Du kan eventuelt skille med en dild- eller estragonolie. 

OPSKRIFT PÅ CASPER SOBCZYKS SMØRBØF

Ingredienser:

  • 1 ribeye
  • 3 kg. smør
  • og en hulens masse tålmodighed

Fremgangsmåde:

Ribeye tørres af for blod og væske. Den lægges i køleskabet for at starte modningsprocessen 5-7 dage uden film og på en rist.

Den tages ud og kommes ned i tempereret smør. Det er vigtigt, at den er helt dækket af smør.

Kom den i køleskabet igen, hvor den skal modne i 45 dage. De første 5 dage er vigtige, fordi man skal ind flere gange om dagen for at se, om den er ved at flække. Er den det, skal den lukkes med smør hurtigt igen.

Flere opskrifter med Lurpak® smør og kærlighed

Kan du heller ikke få nok af smør i din madlavning?

Download e-kogebog