Butter Hack af Casper Sobzcyk

Asiatisk bearnaise

- med stegt spidskål

Asiatisk bearnaise er en nyfortolkning af bearnaisesaucen, hvor der er hentet inspiration fra det fjerne østen. Som køkkenchef på den ikoniske Bistro Panpan, der laver fransk-asiatisk mad, har Casper Sobczyk en stor indsigt i, hvordan disse to køkkener kan fusioneres.

Her får du en opskrift på verdens nemmeste asiatiske bearnaisesauce anrettet på stegt spidskål.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 2 pakker smør
  • 20 g tørret chilipulver
  • 20 g tørret gurkemejepulver
  • 20 g tørret ingefærspulver
  • 20 g tørret hvidløgspulver
  • 20 g tørret løgpulver
  • 20 g tørret anispulver
  • 20 g fennikelfrø
  • 1 stang citrongræs
  • 30 g kaffir limeblade
  • 1 citronskal
  • 1 spsk creme fraiche 38%
  • 1 spidskål
  • Saften fra 1 citron

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

Bearnaiseessens

  1. Start med at putte dit tempereret smør op i en stor skål.
  2. Tilsæt chili, gurkemeje, ingefær, hvidløg, løg, anis, fennikelfrø, citrongræs, kaffir limeblade og citronskal. Bland det hele sammen til én masse. Nu har du færdiglavet essensen, der skal bruges til den asiatiske bearnaisesauce.

Saucen

  1. Smid den gule asiat i gryden og smelt smørblandingen på lav varme, så det ikke brænder på.
  2. Brug en stavblender til at blende citronsaft, creme fraiche 38%, salt og peber sammen til en homogen masse. Monter/tilsæt den smeltede og varme smør lidt af gangen samtidig med, at du fortsat bruger din stavblender. Til sidst har du den asiatiske bearnaisesauce.

Spidskål

  1. Del spidskålet i kvarte både og steg dem i olie ved høj varme. Spidskålene må gerne få meget farve. Stop stegningen, når spidskålene nærmest er blevet brændt på stegeoverfladen.
  2. Anret spidskålene på en tallerken og hæl den herlige asiatiske bearnaisesauce udover - jo mere jo bedre.