Butter Hack af Christel Pixi

Zucchinibrød

- den perfekte efterårskage

Her er, hvad du skal bruge:

  • 1 squash (ca 225 g)
  • 25 g smeltet smør
  • 1/4 dl rapsolie
  • 100 g sukker
  • 70 g lys eller mørk muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 235 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/4 stødt kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk natron

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme din ovn til 180 grader (luftvarme).
  2. Brug en brødform og smør sidder og bund.
  3. Riv squashen groft på et rivejern og sæt det til side.
  4. Hæld smør, sukker, muscovadosukker, æg og vaniljeekstrakt op i en stor skål. Pisk det hele sammen indtil du har en lys masse. Rør den revne squash i massen.
  5. Sigt mel, bagepulver, stødt kanel, stødt kardemomme, salt og natron ned i den cremede masse og vend det i dejen med en ske eller en spatel. Vend din dej indtil der ikke er flere tørre lommer.
  6. Hæld dejen i din smurte form og bag den i 35-40 min. Lad kagen køle i formen i 10 minutter, hvorefter den tages ud og afkøles på en rist.