Butter Hack af Christel Pixi

Snickerdoodle cookies

- julens lille hjælper

Her er, hvad du skal bruge:

  • 180 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 140 g tempereret smør
  • 150 g sukker + 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk vanilje ekstrakt
  • 1 spsk stødt kanel

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme din ovn til 180 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt den til side. Find en mellemstørrelse skål frem og bland hvedemel, natron og salt sammen. Sæt skålen til side. Find en stor skål frem og pisk smør og sukker sammen til en lys og luftig masse. Tilsæt æg, vaniljeekstrakt og pisk i yderligere 1-2 min. Find din blanding af mel frem og tilsæt den i massen samtidig med, at du pisker ved lav hastighed.
  2. Tilsidst har du din dej til dine snickerdoodle cookies.
  3. I en lille skål blander du 2 spsk sukker og stødt kanel, der skal bruges seperat.
  4. Nu skal du lave snickerdoodle cookie kugler ud af din dej.
  5. Selve størrelsen på kuglerne skal være 1-2 spsk. Rul dem til kugler og rul dem derefter i din kanelsukkerblanding. Spar ikke på rulningen, de skal være dækket helt til.
  6. Bag nu dine cookies 6 af gangen. Pladser kuglerne med et mellemrum, da de vil flyde ud.
  7. Bagetid er 10-12 minutter. De vil virke ubagte når de tages ud, men tøv ej, de skal bare køle af.