Butter Hack af Casper Sobzcyk

Den grønne bornholmerblanding

- Butter Hack til alt lys fisk

Med dybe rødder fra Bornholm er Casper Sobczyk vokset op med solskinsøens store madkultur. Her får du opskriften på et Butter Hack, der er inspireret af Bornholm og Caspers store ekspertise inden for fisk. Her får du en opskrift på lys fisk med bornholmersauce og hvide asparges.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 1 pakke tempereret smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 citron (kun skal)
  • 1 skalotteløg
  • 20 g rosapeber
  • 10 g røget paprika
  • 1 dl hvidvin
  • hvide asparges (2 stk pr person)
  • Fladfisk i filet (150 g pr person)

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

  1. Start med at reducere din hvidvin i en lille gryde. Kog vinen ind til en glace. Vinen skal reduceres indtil den danner seje bobler – dog uden at den “brænder”.
  2. Tag gryden af varmen når hvidvinen er færdig.
  3. Hak persille, skalotteløg og hvidløg. Riv skallen fra citronen på et fint rivejern og bland det hele sammen med det temperede smør. Tilsæt herefter rosapeber og røget paprika.
  4. Den grønne bornholmerblanding er nu færdig og klar til brug.
  5. Nu skal du lave saucen til din fisk.
  6. Brug en stavblender til at blende din reducerede hvidvin sammen med 100 g af bornholmerblandingen - din bornholmersauce er nu klar til servering.
  7. Steg fisken i olie ved høj varme. Steg ikke fisken for længe.
  8. Når kødet ændrer sig fra rosa og gennemsigtigt til hvidt, er fisken stegt færdig.
  9. Når fisken er færdigstegt smider du to spsk bornholmerblanding på panden, så det smeltes og fisken vendes i det.

     

  10. Blancher og skær aspargesen i mundrette stykker. Når du blancherer, skal du huske at tilsætte salt i vandet samt en klat smør. Velbekomme.