Ost skal opbevares køligt og helst i vokspapir
Ost skal opbevares køligt og helst i vokspapir
Det er ikke tilfældigt, at ostehandlere pakker ost ind i vokspapir. På den måde opnås nemlig en god balance mellem at fastholde fugt og give osten mulighed for at ånde. Det er godt for ostens levetid, fordi osten er en levende organisme, som godt kan modne efter åbning af pakken.
Det er derfor misforstået at opbevare ost i tætsluttende plastikposer, plasticfilm eller stanniol, som mange gør.
En osteklokke eller plastikboks kan også være med til at sikre en god luftfugtighed omkring osten.
Optimalt set bør ost opbevares ved 5-7 grader. Ved lavere temperaturer hæmmes ostens naturlige udvikling, og opbevarer du osten i længere tid ved højere temperaturer, risikerer du, at de forkerte bakterier tager over og osten mugner.
Derudover bør skimmeloste opbevares adskilt fra andre oste, da skimmelsvampene let overføres til andre ostetyper.
Typisk vil en skæreost kunne holde 3-4 uger i et køleskab.