Æblecrumble
&format=webp)
Prøv denne lækre opskrift på æblecrumble med skøn, sprød topping og dejligt krydrede æbler. Opskriften består af mandler, mel og smør - og er nem at smuldre sammen. Æblerne skal ikke skrælles - blot skæres i tern og krydres med kanel - så den er supernem og hurtig at lave. Du kan ovenikøbet have dejen i fryseren, og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble - og rigtig gerne med iskold flødeskum eller creme fraiche - uhm!
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
5
Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Crumble
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
100 g
Finvalsede havregryn
|
|
75 g
Hakkede mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 knivspids
Fint salt
|
|
150 g
Koldt smør
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche eller flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Crumble
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen. Forskellige æbler indeholder forskellig mængde væde. Tidligt på sæsonen kan det være en fordel at koge æblemassen og de øvrige ingredienser op med en dl vand eller æblejuice i ca. 1 min. På den måde bliver æblemassen ikke for tør.
Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14736 kJ / 3522 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1083 kJ / 259 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 5,8 % | 3,7 g |
Fedt: | 57,6 % | 16,9 g |
Kulhydrat: | 36,6 % | 23,3 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
