Broccolisalat med kylling og tranebær

Broccolisalat med kylling og tranebær

30 min
Sammen med kyllingen udgør den sprøde broccoli et dejligt måltid. Med få ingredienser rummer salaten mange smagsnuancer.

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en pande. Svits kyllingestrimlerne ved jævn varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Tag kødet op og hold det lunt.
  • Kom broccolien i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad den trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af.
  • Vend kvark sammen med sennep og salt og vend broccolien heri.
  • Læg blandingen på en bund af babysalatblade. Fordel herpå cherrytomater, tranebær og kyllingestrimler.
  • Kom imens hasselnødderne i en pande og skru op til kraftig varme. Rist dem i ca. 2 min. og skru herefter ned til jævn varme. Rist dem, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til de er gyldne.
  • Drys de lune hasselnødder over broccolisalaten og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7619 kJ / 1821 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 32,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 38,4 % 10,2 g
Fedt: 28,8 % 3,5 g

Ingredienser

Rapsolie
1 spsk
Kyllingefilet i 1 cm strimler (ca. g)
300 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Broccoli i buketter og stokken skåret i tern
450 g
Kvark
250 g
Dijon-honningsennep
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Blandede babysalatblade (ca. 100 g)
1 liter
Cherrytomater i halve (ca. g)
200 g
Tørrede tranebær
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Tilbehør
Groft brød
250 g