Chateaubriand og bagte hvidløg
1 time
•
Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke midterste udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce. Prøv vores opskrift på chateaubriand, når du har lyst til luksus og forkælelse - den fortjener at blive nydt i godt selskab.
Ingredienser
Bagte hvidløg
|
250 g
Hele hvidløg (3-4 stk.)
|
|
|---|---|
|
10 g
Smør
|
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Chateaubriand
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Madagaskarpebersauce
|
1½ tsk
Madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
|
|
|---|---|
|
2 dl
Vand
|
|
|
150 g
Flødeost
|
Pynt
|
Hakkede madagaskarpeberkorn
|
|---|
Tilbehør
|
500 g
Små bagte kartofler - se link herunder
|
|
|---|---|
|
2 bundter
Dampede forårsløg (ca. 200 g)
|
Sådan gør du
Bagte hvidløg
Chateaubriand
Madagaskarpebersauce
Ved serveringen af chateaubriand
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
412 kJ / 98 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 4,1 g |
| Kulhydrat: | 11,4 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.