Couscoussalat med avocado

30 min
Couscoussalat med avocado

Couscoussalat med avocado er en hurtig og nem couscousalat med persille, tomat, agurk, tørrede abrikoser, avocado og salatost. Spis salaten med godt brød eller lidt stegt kød. Rester af couscoussalaten er genialt at tage med som madpakke.

Ingredienser

Couscoussalat

175 g Fuldkornscouscous (ca. 2¼ dl)
1 tsk Groft salt
2 dl Kogende vand
3 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Jomfruolivenolie
2 dl Finthakket persille
200 g Halverede cherrytomater
½ Agurk i tern (ca. 175 g)
75 g Tørrede abrikoser i tern
200 g Salatost i tern
1 Modne avocado i tern

Sådan gør du

Couscoussalat

  • Kom couscousgrynene og salt i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min.
  • Tilsæt citronsaft og olivenolie og rør i grynene med en gaffel til grynene løsner sig.
  • Tilsæt persille, tomat, agurk og abrikoser (gem lidt af det hele til pynt).
  • Smuldr salatostternene, kom osten i couscousen og vend det hele godt rundt.
  • Fordel avocadoternene på toppen, pynt salaten og server.

Couscoussalaten kan tilberedes med andre grøntsager, tørrede frugter og krydderurter, fx frisk mynte, rosiner og gulerod.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5972 kJ / 1427 kcal

Næringsindhold pr. 100g

560 kJ / 134 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 8,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 46,5 % 15,3 g
Fedt: 44,6 % 6,7 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/couscoussalat-med-avocado/