Couscoussalat med avocado

Couscoussalat med avocado

30 min
Couscoussalat med avocado er en hurtig og nem couscousalat med persille, tomat, agurk, tørrede abrikoser, avocado og salatost. Spis salaten med godt brød eller lidt stegt kød. Rester af couscoussalaten er genialt at tage med som madpakke.

Sådan gør du

Couscoussalat
  • Kom couscousgrynene og salt i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min.
  • Tilsæt citronskal, -saft og olivenolie og rør i grynene med en gaffel til grynene løsner sig.
  • Tilsæt persille, tomat, agurk og abrikoser (gem lidt af det hele til pynt).
  • Smuldr salatostternene, kom osten i couscousen og vend det hele godt rundt.
  • Fordel avocadoternene på toppen, pynt salaten og server.

Couscoussalaten kan tilberedes med andre grøntsager, tørrede frugter og krydderurter, fx frisk mynte, rosiner og gulerod.

Energiindhold for hele retten:

8161 kJ / 1951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

630 kJ / 151 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 34,3 % 12,7 g
Fedt: 52,5 % 8,9 g
Mere inspiration

Prøv denne opskrift, hvis du har fået smag for marokkansk inspireret mad.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Couscoussalat
175 g Fuldkornscouscous (ca. 2¼ dl)
1 tsk Groft salt
2 dl Kogende vand
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Jomfruolivenolie
2 dl Finthakket persille
200 g Halverede cherrytomater
½ Agurk i tern (ca. 175 g)
75 g Tørrede abrikoser i tern
200 g Salatost i tern
1 Modne avocado i tern
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk