Couscoussalat med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

15 min

Salaten kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fx lam eller en grillet bøf.

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g couscousgryn (ca. 1¾ dl)
  • 1½ dl kogende vand

Citrondressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil:

  • 240 g landbrød
  • 500 g stegt lammekød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscousgrynene i en stor skål, hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel.

Citrondressing

Vend olie, citronsaft, persille, mynte, salt og peber i grynene.

Skær eller bræk osten i små stykker og vend den i grynene sammen med tomater og forårsløg. Smag couscoussalaten til.

Tips

I stedet for couscousgryn kan man anvende ca. 1½ dl løse ris, som man koger og køler lidt af. Couscoussalat med ost egner sig glimrende som aftensmad serveret sammen med fx stegt lammekød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: