Couscoussalat med ost

Bedømmelse

(22 vurderinger)

15 min

Salaten kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fx lam eller en grillet bøf.

Ingredienser

Antal portioner
  • 125 g couscousgryn (ca. 1¾ dl)
  • 1½ dl kogende vand

Citrondressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil:

  • 240 g landbrød
  • 500 g stegt lammekød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscousgrynene i en stor skål, hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel.

Citrondressing

Vend olie, citronsaft, persille, mynte, salt og peber i grynene.

Skær eller bræk osten i små stykker og vend den i grynene sammen med tomater og forårsløg. Smag couscoussalaten til.

Tips

I stedet for couscousgryn kan man anvende ca. 1½ dl løse ris, som man koger og køler lidt af. Couscoussalat med ost egner sig glimrende som aftensmad serveret sammen med fx stegt lammekød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde: