Couscoussalat med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

15 min

Salaten kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fx lam eller en grillet bøf.

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g couscousgryn (ca. 1¾ dl)
  • 1½ dl kogende vand

Citrondressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil:

  • 240 g landbrød
  • 500 g stegt lammekød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscousgrynene i en stor skål, hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel.

Citrondressing

Vend olie, citronsaft, persille, mynte, salt og peber i grynene.

Skær eller bræk osten i små stykker og vend den i grynene sammen med tomater og forårsløg. Smag couscoussalaten til.

Tips

I stedet for couscousgryn kan man anvende ca. 1½ dl løse ris, som man koger og køler lidt af. Couscoussalat med ost egner sig glimrende som aftensmad serveret sammen med fx stegt lammekød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: