Cremet dip med tomatsalat
Tomatsalat er en forfriskende og velsmagende forret, tilbehør eller snack, som får smagsløgene til at danse af glæde. Modne friske tomater, aromatiske urter og en velsmagende cremet dip gør denne tomatsalat til noget helt særligt. Hemmeligheden bag enhver vellykket tomatsalat, er selvfølgelig valget af tomater. Tomater findes i mange former og farver, og er altid en fryd for øjet. - og smager bedst når de er i sæson om sommeren. Kast dig ud i denne tomatsalat med corutoner og creme af salatost - det er bare så lækkert!
Ingredienser
|
300 g
Salatost
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
400 g
Cherrytomater i halve og kvarte
|
|
|---|---|
|
2
Forårsløg i tynde ringe
|
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
100 g
Croutoner
|
|
|---|---|
|
Flagesalt
|
|
|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når det ikke er sæson for solmodne tomater, kan retten tilberedes med braiseret fennikel. Del 3 fennikler i kvarte og steg dem i olie, ½ tsk salt og 1 tsk sukker. Damp dem møre under låg i ca. 10 min. og vend dem med 2 finthakkede fed hvidløg, 2 tsk citronskal og 1 dl hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
622 kJ / 149 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 10,1 g |
| Kulhydrat: | 8,4 g |