Dampede rødspættefileter i urtesauce
60+ min

Dampede rødspættefileter i urtesauce

Rødspættefilet og masser af grønt - det er ikk´ så ringe!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dampede rødspættefileter i urtesauce

Rødspættefilet og masser af grønt - det er ikk´ så ringe!

Antal portioner
  • 500 g rødspættefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk olie
  • 250 g knoldselleri i små tern
  • 4 gulerødder i mindre stykker
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 kviste af frisk timian
  • 4 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 bundt kruspersille
  • 2 blade løvstikke
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Rens rødspættefileterne fri for evt. skind og ben, drys dem med salt og peber og rul dem sammen med bensiden udad.

Lad olien blive varm i en gryde og svits grøntsagerne. Krydr med salt og peber. Tilsæt timian og bouillon og lad grøntsagerne simre i ca. 4 min. - eller til de er halvmøre. Læg fisken på urterne, læg låg på og lad dem dampe ved svag varme ca. 6 min. Tag fisken over på et varmt fad og hold den varm. Kog urter og sauce igennem med fløde og jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med hakket persille, løvstikke, salt og peber. Hæld sauce og grøntsager omkring fisken og server med kogte ris.

Tip

I en snæver vending kan man bruge frosne suppeurter i stedet for de friske grøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 25 %
Print