Emmerbrød på grill

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Der er ikke noget som friskbagt brød. Og så oveni købet sprødt og lunt lige fra grillen.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom yoghurt og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 4 runde, flade brød (a ca. 21 cm i diameter). Læg brødene direkte på risten på en varm udendørs grill. Grill dem på begge sider til de er gyldne og sprøde. Spis brødene mens de er varme.

Tips

Brødene kan bages under ovnens grill. Pensl 4 stykker alufolie med olie og læg brødene på hver sit stykke folie. Grill brødene ca. 4 min. på den ene side. Vend dem og grill i yderligere ca. 2 min. til brødene er gyldne og sprøde. Dejen kan også bruges til snobrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: