Frikadeller
45 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Denne nemme opskrift på hjemmelavede frikadeller er helt klassisk og giver ca. 14 lækre og saftige frikadeller. Opskriften kan varieres efter efter lyst, smag og sæson. Frikadellefarsen kan også formes og steges som en stor pandefrikadelle, koges til kødboller eller steges i ovn eller på pande. Lav en stor portion fars, nu du er i gang - det er altid dejligt at have færdiglavede frikadeller i fryseren.
Ingredienser
Frikadeller
600 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1½ tsk
Fint salt
|
|
2
Finthakket eller revet løg (ca. 150 g)
|
|
2
Æg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Mælk
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
50 g
Smør til stegning
|
---|
Sådan gør du
Frikadeller
Frikadellerne kan også steges i ovnen: Form frikadeller af farsen og læg dem på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne midt i ovnen i ca. 15-18 min. ved 250° - traditionel ovn. Vend dem efter halvdelen af tiden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6652 kJ / 1590 kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 39,1 % | 13,2 g |
Kulhydrat: | 12,3 % | 4,1 g |
Fedt: | 48,6 % | 7,5 g |
