Frikadeller

45 min
Fryseegnet
Frikadeller

Denne nemme opskrift på hjemmelavede frikadeller er helt klassisk og giver ca. 14 lækre og saftige frikadeller. Opskriften kan varieres efter efter lyst, smag og sæson. Frikadellefarsen kan også formes og steges som en stor pandefrikadelle, koges til kødboller eller steges i ovn eller på pande. Lav en stor portion fars, nu du er i gang - det er altid dejligt at have færdiglavede frikadeller i fryseren.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Frikadeller

600 g Hakket grise- og kalvekød
1½ tsk Fint salt
2 Finthakket eller revet løg (ca. 150 g)
2 Æg
Friskkværnet peber
2 dl Mælk
40 g Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
50 g Smør til stegning

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom løg, æg og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør til sidst havregryn i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Form farsen til ca. 14 frikadeller.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegepande ved kraftig varme. Steg frikadellerne på tre sider ved svag varme i ca. 15 min. - skru op, mens de bliver vendt.

Frikadellerne kan også steges i ovnen: Form frikadeller af farsen og læg dem på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne midt i ovnen i ca. 15-18 min. ved 250° - traditionel ovn. Vend dem efter halvdelen af tiden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6652 kJ / 1590 kcal

Næringsindhold pr. 100g

572 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 39,1 % 13,2 g
Kulhydrat: 12,3 % 4,1 g
Fedt: 48,6 % 7,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/frikadeller/