Gammeldags æbleskiver
Ægte gammeldags æbleskiver er lavet med friske æbler, der dyppes i en pandekageagtig dej og koges i palmin. Det var festmad i middelalderen og renæssancen, men med tiden ændrede de både form og indhold. Navnet hang dog ved. Æbleskiverne serveres lune med kanelsukker eller syltetøj.
Ingredienser
|
4
Madæbler, fx belle de boskoop
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sukker
|
Dej
|
125 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
1½ dl
Pilsnerøl
|
|
|
2
Æg
|
|
|
30 g
Smeltet smør
|
|
1 kg
Palmin - til stegning (se tilberedningstip)
|
|---|
Kanelsukker
|
1 spsk
Sukker
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
Sådan gør du
Dej
Stegning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du dej til overs, kan du sagtens fritere det i palminen og servere sammen med æbleskiverne. Fritér ca. 1 spsk ad gangen.
Du kan stege flere æbleskiver ad gangen, hvis du bruger en større gryde og mere palmin. Palmin kan være dyrt, men kan gemmes og genbruges, fx også til at koge klejner i. Palmin kan spædes op med eller erstattes af rapsolie.
Næringsindhold
Energiindhold:
42496 kJ / 10157 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 22,6 g |
| Protein: | 29,8 g |
| Fedt: | 1039,6 g |
| Kulhydrat: | 203,1 g |