Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner
1 time
•
Til en barbecue hører grillstegte spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer en saftig kartoffelsalat med friske majs hertil.
Ingredienser
Spareribs
|
12
Revelsben (ca. 1½ kg)
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Marinade til pensling
|
½ dåse
Hakkede tomater (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
½
Grofthakket løg (ca. 50 g)
|
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Dressing
|
2 dl
Creme fraiche
|
|---|
Kartoffelsalat med saftige majskerner
|
2
Majskolber (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
500 g
Kogte små kartofler
|
|
|---|---|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
|
100 g
Syltet peppadew eller syltede røde peberfrugter i strimler
|
|
|
1 spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
100 g
Skyllede blade af hjertesalat
|
Sådan gør du
Spareribs
Marinade til pensling
Dressing
Kartoffelsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 5,6 g |
| Fedt: | 4,8 g |
| Kulhydrat: | 4,3 g |