Guacamole med toppings

Guacamole med toppings

Guacamole kender vi, men har du mon prøvet den med toppings før? Her bliver guacamolen serveret med salatost, grillet majs og sprødstegt bacon. Super lækker og anderledes appetizer!

Sådan gør du

  • Lad en grillpande blive godt varm. Tag bladene af majskolben og læg den på grillpanden sammen med chilien. Grill grøntsagerne hele vejen rundt - det tager ca. 10 min. for chilien og ca. 15 min. for majskolben. Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Guacamole
  • Rør ingredienserne til guacamolen sammen og smag den til. Skær majskernerne af den grillede majskolbe, knæk baconskiverne i stykker og bryd osten i små stykker. Anret guacamolen i en skål og pynt med lidt af toppingen og server med resten.

Gør evt. guacamolen spicy ved at tilsætte finthakket chilipeber eller cayennepeber. Du kan også tilsætte hakket tomat og/eller finthakket rødløg.

Energiindhold for hele retten:

9068 kJ / 2167 kcal

Næringsindhold pr. 100g

810 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,6 % 6 g
Kulhydrat: 32,3 % 15,4 g
Fedt: 55,1 % 12,1 g

Ingredienser

1 Majskolbe
1 Grøn chilipeber
6 skiver Bacon (ca. 100 g)
150 g Salatost
Guacamole
3 Mosede avocadoer (ca. 375 g)
2 Små knuste fed hvidløg
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Finthakket frisk koriander
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
3 Ristede store tortillaer skåret i mindre stykker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk