Hasselback kartofler
Hasselback kartofler er et dejligt nemt og sprødt tilbehør til de fleste retter - og ikke mindst til grillmad. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, mens resten af måltiden kan klares ved siden af. Du kan lave de lækre hasselbagte kartofler med eller uden skræl - og du kan bruge lige den smag og de krydderurter, du foretrækker. Servér eventuelt med hjemmelavet kryddersmør eller pesto.
Ingredienser
Hasselback kartofler
|
10
Store kartofler (ca. 1½ kg)
|
|
|---|---|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Topping
|
5 spsk
Kryddersmør, basilikumpesto eller anden pesto
|
|---|
Sådan gør du
Hasselback kartofler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når du skal skære kartoflerne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.
Hasselbacken er navnet på en kro i Stockholm (Stedet fik navnet i 1760'erne). Hasselback kartoflen har navn efter denne kro og er første gang omtalt i en svensk kogebog i 1935.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
513 kJ / 123 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 1,8 g |
| Fedt: | 6 g |
| Kulhydrat: | 15,3 g |