Helstegt oksefilet i gryde

Helstegt oksefilet i gryde

60+ min
Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle sener og snør oksefileten som en rullepølse.
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun oksefileten på allesider.
  • Dryst med salt og peber og hæld fløden i.
  • Steg oksefileten ca. 25 min. (ca. 6 min. på hver side) under låg. Er fileten meget tyk, skal den steges 7- 8 min. på hver side.
  • Mål med et stegetermometer stegens centrumstemperatur, den skal være ca. 55° - så er den rosastegt.
  • Skær fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres det ønskede tilbehør. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11230 kJ / 2684 kcal

Næringsindhold pr. 100g

844 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 33,7 % 16,7 g
Kulhydrat: 1,3 % 0,7 g
Fedt: 65 % 14,8 g
Mere inspiration

Server fx hasselbackkartofler til den grydestegte oksefilet.

Hasselback kartofler
60+ min
Hasselback kartofler
(40)

Ingredienser

Oksefilet
Oksefilet
1 kg
Smør
75 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
½ tsk
Piskefløde
2½ dl