Helstegt oksefilet i gryde
60+ min

Helstegt oksefilet i gryde

Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Helstegt oksefilet i gryde

Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.

Antal portioner

Oksefilet

Hertil

  • 1 kg kartofler til hassselback - se link
  • 600 g dampede grøntsager, fx haricots verts

Fremgangsmåde:

Det er nemt at få den helstegte oksefilet helt rigtig, når De følger denne fremgangsmåde: Eventuelle sener fjernes og oksefileten snøres som en rullepølse, hvorefter den, i en gryde, brunes på alle sider. - Husk, når man steger i smør, skal der kun ¾ varme til. Salt og peber drysses på, og piskefløden hældes ved. Fileten steges ca. 25 min. d.v.s. ca. 6 min. på hver side. Er fileten meget tyk, steges den 8 min. på hver af de fire sider - mål med et stegetermometer stegens centrumstemperatur, den skal være ca. 55° - så er den rosastegt. Ved anretningen skæres fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres med grønne bønner og franske kartofler. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Rødvin fra Bordeaux i Frankrig er et klassisk og sikkert valg til rødt kød Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød