Helstegt oksefilet i gryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.

Ingredienser

Antal portioner

Oksefilet

Hertil

  • 1 kg kartofler til hassselback - se link
  • 600 g dampede grøntsager, fx haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Det er nemt at få den helstegte oksefilet helt rigtig, når De følger denne fremgangsmåde: Eventuelle sener fjernes og oksefileten snøres som en rullepølse, hvorefter den, i en gryde, brunes på alle sider. - Husk, når man steger i smør, skal der kun ¾ varme til. Salt og peber drysses på, og piskefløden hældes ved. Fileten steges ca. 25 min. d.v.s. ca. 6 min. på hver side. Er fileten meget tyk, steges den 8 min. på hver af de fire sider - mål med et stegetermometer stegens centrumstemperatur, den skal være ca. 55° - så er den rosastegt. Ved anretningen skæres fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres med grønne bønner og franske kartofler. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Rødvin fra Bordeaux i Frankrig er et klassisk og sikkert valg til rødt kød Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød