Helstegt oksefilet i gryde

Helstegt oksefilet i gryde

40 min
Gør det nemt og elegant at få den helstegte oksefilet helt perfekt.
https://www.arla.dk/opskrifter/helstegt-oksefilet-i-gryde/

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle sener og snør oksefileten som en rullepølse.
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun oksefileten på allesider.
  • Dryst med salt og peber og hæld fløden i.
  • Steg oksefileten ca. 25 min. (ca. 6 min. på hver side) under låg. Er fileten meget tyk, skal den steges 7- 8 min. på hver side.
  • Mål med et stegetermometer stegens centrumstemperatur, den skal være ca. 55° - så er den rosastegt.
  • Skær fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres det ønskede tilbehør. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.
Energiindhold for hele retten:

11045 kJ / 2640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

830 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 34,3 % 16,7 g
Kulhydrat: 1,4 % 0,7 g
Fedt: 64,3 % 14,4 g
Mere inspiration

Server fx hasselbackkartofler til den grydestegte oksefilet.

Hasselback kartofler
60+ min
Hasselback kartofler
(46)

Ingredienser

Oksefilet
1 kg Oksefilet
75 g Smør
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
2½ dl Piskefløde