Kartoffelsalat med peberrodsdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Cremet kartoffelsalat med edamamebønner og en dressing smagt til med peberrod og honning. Smager herligt som tilbehør til røget laks, makrel eller røget kød.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 rødløg i halve skiver (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt

Peberrodsdressing

  • 1 kg kogte kartofler i mundrette bidder
  • 300 g optøede edamamebønner (sojabønner)
  • 1 dl strimlet bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Knug løgene med salt og lad dem trække i ca. 5 min. Skyl løgene og pres dem fri for væde.

Peberrodsdressing

Rør fraiche, peberrod, honning og salt sammen.

Vend dressingen med kartofler, bønner, løg og persille (gem lidt bønner, løg og persille til pynt). Tilsæt evt. vand, hvis kartoffelsalaten er for fast.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: