Kogte kartofler
30 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Kogte kartofler indgår i utallige retter og er en fast del af det traditionelle danske køkken. At koge kartofler kræver ikke stor køkkenerfaring – blot en forståelse for, at både størrelse og kartoffelsort har betydning for kogetiden. Her får du en enkel guide til, hvordan du koger kartofler.
Ingredienser
|
1 kg
Kartofler
|
|
|---|---|
|
ca. 1 liter
Vand
|
|
|
ca. 1 tsk
Salt
|
|
Evt. 25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
Evt. 1 håndfuld
Hakket persille
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis dine kartofler er nye, skal de ikke skrælles, men blot skrubbes. Mange andre slags kartofler kan også fint koges med skræl. Prøv at tilsætte løvstikke til dit kartoffelvand, når den er i sæson - det giver kartoflerne en virkelig dejlig smag.
Næringsindhold
Energiindhold:
3874 kJ / 926 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 21 g |
| Protein: | 17,1 g |
| Fedt: | 21,4 g |
| Kulhydrat: | 164,2 g |
Servere de kogte kartofler til