Lammekølle

Lammekølle

60+ min
Lammekølle i ovn stegt til perfektion. Brun først lammekøllen ved 225 grader, skru ned og steg færdig ved 125 grader. Det er opskriften på en perfekt stegt og lyserød lammekølle, som giver super lækkert, mørt og saftigt kød. Lam hører foråret og påsken til og lammekølle smager godt med både flødekartofler, tzatziki, ratatouille, tomatsalat og anden salat med salatost.

Sådan gør du

Stegetid for lammekølle:

Ca. 1 time og 20 min. ved 125° - traditionel ovn.

  • Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri.
  • Læg kødet på ovnens rist over bradepanden.
  • Fordel smørret på lammekøllen og brun den i ovnen i 20 minutter ved 225° Skru ned på 125° og steg lammekøllen færdig.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°.
  • Tag lammekøllen ud og hold den varm til servering. Skær kødet i skiver og server.
Bruning af lammekølle
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Det passer bare så godt med flødekartofler til lammekølle.

Energiindhold for hele retten:

12818 kJ / 3064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

619 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 53,5 % 19,5 g
Kulhydrat: 0,7 % 0,2 g
Fedt: 45,8 % 7,7 g
Mere inspiration

Flødekartoflerne kan stå i ovnen sammen med lammekøllen - men tjek at fadene kan være der for hinanden.

Flødekartofler
60+ min
Flødekartofler
(443)

Ingredienser

1 Lammekølle (ca. 1½ kg)
5 kviste Frisk rosmarin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Små hele fed hvidløg
50 g Smeltet smør