Varm champignonpaté
Champignonpaté er en dejlig vegetarret, som kan spise enten varm eller kold. Nødderne i patéen giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté. Champingnonpatéen blev hurtigt populær som vegetarernes festmad, da den kom i et af de husstandsomdelte opskriftshæfter fra Arla Karolines Køkken® i 1986. I dag er der sket meget på vegetarmadsfronten, men den varme champignonpaté synes vi stadig holder. Kødspisere kan sagtens føle sig tilfredsstillet og vegetarerne ligeså, fx hvis du serverer den som alternativ til juleanden eller -flæskestegen.
Ingredienser
Champignonpaté
|
80 g
Perlespelt (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
500 g
Grofthakkede champignoner
|
|
|
3
Hakkede løg (ca. 225 g)
|
|
|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
|
50 g
Smør
|
|
|
2
Æg
|
|
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Champignonpaté
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.
Server den varme champignonpaté sammen med edamame-bønnesalat og godt brød fx verdens bedste brød så har du en dejlig sommerret. Efterår og vinter kan du fx servere rødbedecoleslaw og supplere med lidt babyspinat og kogte eller ovnbagte kartofler.
Patéen kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
701 kJ / 168 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 13,2 g |
| Kulhydrat: | 8,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.