Klassisk mørbradgryde
30 min
Fryseegnet
•

Mørbradgryde er en favorit i mange hjem og optræder på danskernes top ti. Vi har opdateret opskriften, så den nu er med mere smag og mere sovs - men stadig helt klasssisk med bacon, cocktailpølser, champignon og fløde. Den er både nem at lave og skøn at spise.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
Mørbradgryde
150 g
Bacon i tern
|
|
---|---|
1
Afpudset svinemørbrad i mindre stykker (ca. 400 g)
|
|
2
Hakkede løg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
400 g
Rensede champignoner i halve og kvarte
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
2 tsk
Paprika
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
3 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
3
Gulerødder i mindre stykker
|
|
200 g
Cocktailpølser
|
Evt. et drys persille
|
---|
Tilbehør
6 dl
Ris, gerne fuldkorn - koges
|
---|
Sådan gør du
Du kan bruge mørbradgryden som en "tøm-køleskabs-ret" og tilsætte evt. rester af løg, porrer, peberfrugt, gulerødder, svampe, squash og andre grøntsager.
Kan du lide en stærk sovs, så spice gerne op med frisk eller tørret chili, sambal oelek, stærk paprika eller cayennepeber. Du kan erstatte cocktailpølser med wienerpølser skåret i mindre stykker, ligesom retten smager godt med kartoffelmos.
Retten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16743 kJ / 4002 kcal
Næringsindhold pr. 100g
618 kJ / 148 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,4 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 32,8 % | 11,9 g |
Fedt: | 48,8 % | 8,2 g |
Relateret video
Sådan koger du ris
Se hvordan du nemt koger perfekte ris.
