Pastasalat med grønkål og figner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

En herlig salat fuld af smag og mæthed. Med gode kontraster mellem det søde, det salte og det syrlige og mellem det sprøde og det bløde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g tørret fuldkornspasta, fx skruer
  • 5 skiver bacon (ca. 75 g)
  • 150 g skyllet, frisk grønkål
  • 2 liter kogende vand
  • 1 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g fintstrimlede tørrede figner
  • 25 grofthakkede mandler
  • 2 clementiner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.

Kom imens baconskiverne i en kold pande. Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden. Lad bacon dryppe af på køkkenruller. Del baconen i små stykker.

Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Pres vandet fra bladene i en sigte og hak dem fint.

Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål. Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til. Drys med bacon og pynt med clementin.

Tip

Kom lidt vand i salaten, hvis du synes den er for fast.

Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag