Pastasalat med grønkål og figner

Pastasalat med grønkål og figner

30 min
En herlig salat fuld af smag og mæthed. Med gode kontraster mellem det søde, det salte og det syrlige og mellem det sprøde og det bløde.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.
  • Kom imens baconskiverne i en kold pande. Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden. Lad bacon dryppe af på køkkenruller. Del baconen i små stykker.
  • Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Pres vandet fra bladene i en sigte og hak dem fint.
  • Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål. Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til. Drys med bacon og pynt med clementin.

Kom lidt vand i salaten, hvis du synes den er for fast.

Energiindhold for hele retten:

3593 kJ / 859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

137 kJ / 33 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,9 % 1,5 g
Kulhydrat: 47,5 % 3,8 g
Fedt: 33,6 % 1,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
100 g Tørret fuldkornspasta, fx skruer
5 skiver Bacon (ca. 75 g)
150 g Skyllet, frisk grønkål
2 liter Kogende vand
1 dl Fraiche
¼ tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Groft salt
50 g Fintstrimlede tørrede figner
25 Grofthakkede mandler
2 Clementiner