Pølsehorn

2 timer
Arbejdstid: 25 min
Pølsehorn

Hjemmelavede og nemme pølsehorn med blød og luftig dej - altid sikker succes hos børn og barnlige sjæle. Pølsehorn er gode ude og hjemme, kolde og lune - de skal nok vække begejstring, hvor de end serveres. Bag lækre pølsehorn til fryseren, så er der hjælp til den lille sult i utide.

Ingredienser

Dej til pølsehorn

25 g Smør
¼ liter Mælk
25 g Gær
2 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 7 dl)
6 Wienerpølser af god kvalitet
Evt. sesamfrø

Sådan gør du

Dej til pølsehorn

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 25 x 40 cm) og del dejen på den lange led. Skær hvert stykke dej ud til 3 firkanter. Del hver firkant på skrå, så de hver danner 2 trekanter.
  • Del pølserne i to og rul dejen om pølserne fra den brede ende.
  • Læg pølsehornene med spidsen nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Pensl pølsehornene med vand og drys dem evt. med sesamfrø. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn, til de er gyldne.

Smør evt. ketchup eller sød fransk sennep - eller en blanding heraf på den brede ende af dejen, inden den rulles om pølsen.

Pølsehorn fungerer godt i madpakken - pak evt. en lille bøtte med ketchup med ned i madpakken, så man kan dyppe pølsehornet deri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11403 kJ / 2725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1035 kJ / 247 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,5 % 7,6 g
Kulhydrat: 49 % 29,8 g
Fedt: 38,5 % 10,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/polsehorn/