En vaniljeprikket rabarbersirup som smager af dansk forår. Siruppen er både nem og hurtig at lave. Brug rabarbersirup oven på græsk yoghurt som det søde modspil - eller kom lidt sirup i koldskålen. Eller brug rabarbersirup i din dressing til en frisk pg sprød salat eller kom lidt rabarbersirup i danskvand eller i en boblende aperitif.
Sådan gør du
Rabarbersirup
Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde.
Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 5 min. eller til rabarberne er møre.
Hæld de kogte rabarber til afdrypning i en sigte over en skål.
Mål saften og tilsæt vand til der er 6 dl i alt. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt vaniljekorn.
Bring saften i kog til den ønskede konsistens. Lad rabarbersiruppen køle af.
Hæld rabarbersiruppen i en rengjorte flaske - og opbevar den på køl.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4443 kJ / 1062 kcal
Næringsindhold pr. 100g
328 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,8 g
Protein:
1,5 %
0,3 g
Kulhydrat:
96,8 %
18,7 g
Fedt:
1,7 %
0,1 g
Mere inspiration
Brug de afdryppede rabarber til en nem rabarbertrifli.