Rabarbersirup

Rabarbersirup

En vaniljeprikket rabarbersirup som smager af dansk forår. Siruppen er både nem og hurtig at lave. Brug rabarbersirup oven på græsk yoghurt som det søde modspil - eller kom lidt sirup i koldskålen. Eller brug rabarbersirup i din dressing til en frisk pg sprød salat eller kom lidt rabarbersirup i danskvand eller i en boblende aperitif.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbersirup/

Sådan gør du

Rabarbersirup
  • Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 5 min. eller til rabarberne er møre.
  • Hæld de kogte rabarber til afdrypning i en sigte over en skål.
  • Mål saften og tilsæt vand til der er 6 dl i alt. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt vaniljekorn.
  • Bring saften i kog til den ønskede konsistens. Lad rabarbersiruppen køle af.
  • Hæld rabarbersiruppen i en rengjorte flaske - og opbevar den på køl.
Energiindhold for hele retten:

4443 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 1,5 % 0,3 g
Kulhydrat: 96,8 % 18,7 g
Fedt: 1,7 % 0,1 g
Mere inspiration

Brug de afdryppede rabarber til en nem rabarbertrifli.

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(221)

Ingredienser

Rabarbersirup
1 kg Rabarber i 2 cm skrå skiver
250 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 dl Vand
1 Vaniljestang - kornene heraf