Snobrødsdej

Snobrødsdej

60+ min
Der findes ikke noget hyggeligere end bål og snobrød i haven. Her får du opskriften på den mest geniale snobrødsdej. Snobrødsdejen klistrer ikke, den er nem at få rundt om pinden og så smager den rigtigt godt. HUSK at tænde bålet i god tid, for snobrød skal bages over gløder og ikke over ild.
https://www.arla.dk/opskrifter/snobrodsdej/

Sådan gør du

Snobrødsdej
  • Smelt smørret i en gryde – tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  • Kom den lune mælkeblanding i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen blank og smidig.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
  • Stil bollerne dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time.
Sådan bager du snobrød
  • Rul hver bolle ud til en lang tynd pølse på ca. 40 cm. (brug evt. et spækbræt som "bord").
  • Sno pølsen omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast).
  • Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden.

Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, det er mælkesyrebakterierne der er godt for dejen.

Energiindhold for hele retten:

6618 kJ / 1582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

970 kJ / 232 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 11,9 % 6,8 g
Kulhydrat: 70,3 % 40,1 g
Fedt: 17,8 % 4,7 g
Mere inspiration

Mere til og plads ved bålet - så er pandekager altid et hit!

Ingredienser

Snobrødsdej
25 g Smør
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 dl Syrnet mejeriprodukt, fx yoghurt naturel
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl ca. 4 dl)
125 g Fuldkornshvedemel (ca. 2 dl ca. 2 dl)
1½ tsk Groft salt