Spaghetti Carbonara, klassisk og autentisk
Spaghetti carbonara er en italiensk klassiker, som er hele familiens livret. Her får du opskriften på en autentisk og klassisk spaghetti carbonara, der smager helt fantastisk. Den klassiske version består af få, men smagfulde ingredienser. En blanding af æg, parmesan eller pecorino og kogevand giver pastaretten en helt cremet og skøn konsistens. Spaghetti carbonara smager også dejligt med fløde i, men vil du prøve at lave retten tættere på originalen, så er denne opskrift lige noget for dig. Top gerne retten med en god portion friskkværnet peber - det giver en dejlig smag.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
|
150 g
Lufttørret bacon i tern (gerne italiensk pancetta)
|
|
|---|---|
|
6
Æggeblommer
|
|
|
150 g
Revet parmigiano reggiano eller pecorino
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
400 g
Tørret spaghetti
|
|
Evt. persille til pynt
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der hører faktisk ikke salat til en autentisk carbonara - men det er nu ikke så tosset med en helt enkelt tomatsalat af solmodne tomater til.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
906 kJ / 217 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 10,4 g |
| Fedt: | 9,6 g |
| Kulhydrat: | 22 g |