Squashblinis
45 min

Squashblinis

Små lækre pandekager som tilbehør til kogt hamburgerryg. Velegnet til både voksne og børn.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashblinis

Små lækre pandekager som tilbehør til kogt hamburgerryg. Velegnet til både voksne og børn.

Antal portioner
  • 2 grønne squash
  • 2 tsk groft salt
  • 3 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 800 g kogt hamburgerryg
  • 240 g brød

Fremgangsmåde:

Riv de to squash groft, kom dem i en skål og drys med salt - vend godt rundt. Stil squashene tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Kom de revne squash i en sigte og skyl med koldt vand. Lad vandet dryppe godt af og vrid de revne squash næsten tørre, evt. i et viskestykke. Rør squash, æg, hvedemel, salt og peber sammen i en skål. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg ½ dl af squashblandingen 4 steder i panden - tryk dem let til små tykke pandekager. Steg de 4 squashblinis ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til. Hold dem varme og steg de sidste 4 blinis i resten af smørret. Spis ca. halvdelen af hamburgerryggen med squashblinis og brød. Resten af hamburgerryggen kan spises i madpakken, evt. med en rest blinis.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 42 %
Print