Stegte kartofler

Bedømmelse

(8 vurderinger)

30 min

Stegte kartofler - eller kartoffelbåde - er gode som tilbehør til kød, fx kylling eller steaks.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrællede bagekartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kartoflerne igennem på langs og del hver halvdel i 4 både. Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 10 min. Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte. Lad smørret gyldne i en pande. Kom kartoflerne i panden og drys med oregano, salt og peber. Steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sangiovase, Syrah, Merlot Toscana, Italien

Serveret til fx rødt kød, svin eller lam vil kartoflerne fungere godt med en rødvin fra Toscana i Italien, fx en rosso di toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar