Stegte kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Stegte kartofler - eller kartoffelbåde - er gode som tilbehør til kød, fx kylling eller steaks.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrællede bagekartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kartoflerne igennem på langs og del hver halvdel i 4 både. Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 10 min. Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte. Lad smørret gyldne i en pande. Kom kartoflerne i panden og drys med oregano, salt og peber. Steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovase, Syrah, Merlot Toscana, Italien

Serveret til fx rødt kød, svin eller lam vil kartoflerne fungere godt med en rødvin fra Toscana i Italien, fx en rosso di toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar