Stegte kartofler
30 min

Stegte kartofler

Stegte kartofler - eller kartoffelbåde - er gode som tilbehør til kød, fx kylling eller steaks.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte kartofler

Stegte kartofler - eller kartoffelbåde - er gode som tilbehør til kød, fx kylling eller steaks.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede bagekartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne igennem på langs og del hver halvdel i 4 både. Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 10 min. Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte. Lad smørret gyldne i en pande. Kom kartoflerne i panden og drys med oregano, salt og peber. Steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Sangiovase, Syrah, Merlot Toscana, Italien

Serveret til fx rødt kød, svin eller lam vil kartoflerne fungere godt med en rødvin fra Toscana i Italien, fx en rosso di toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar