Tunmousse med fraiche

3 timer 20 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Tunmousse med fraiche

Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!

Ingredienser

1 dåse Tun i vand (ca. 185 g)
2 blade Husblas
2 dl Fraiche
2 Hakkede, hårdkogte æg
1 Finthakket løg (ca. 50 g)
1 dl Grofthakkede dildkviste
2 tsk Friskpresset citronsaft
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
275 g Gulerødder i brede strimler
100 g Dampede grønne bønner

Pynt

Friskpresset citronsaft
Dildkviste

Tilbehør

225 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Lad tunen dryppe af i en sigte.
  • Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Vend fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen.
  • Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring.
  • Smag til og fordel tunmoussen i 6 glas.
  • Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Anret tunmousse på tallerkener med gulerødder og bønner.
  • Dryp med citron, pynt med dild og server med ristet rugbrød.

Du kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4840 kJ / 1157 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 31,1 % 7,6 g
Kulhydrat: 47,7 % 11,7 g
Fedt: 21,2 % 2,4 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tunmousse-med-fraiche/