Tunmousse med fraiche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

60+ min

Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
  • 2 blade husblas
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • 2 hakkede, hårdkogte æg
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 dl grofthakkede dildkviste
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 275 g gulerødder i brede strimler
  • 100 g dampede haricots verts

Pynt

  • friskpresset citronsaft
  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 225 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad tunen dryppe af i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til og fordel tunmoussen i 6 glas. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Anret tunmousse på tallerkener med gulerødder og bønner. Dryp med citron, pynt med dild og server med ristet rugbrød.

Tip

Du kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag