Tunmousse med fraiche
60+ min

Tunmousse med fraiche

Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!
Fryseegnet
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tunmousse med fraiche

Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!

Antal portioner
  • 1 dåse tun i vand
  • 2 blade husblas
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 2 hakkede, hårdkogte æg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 dl grofthakkede dildkviste
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 275 g gulerødder i brede strimler
  • 100 g haricots verts
  • friskpresset citronsaft
  • 225 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Lad tunen dryppe af i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en skål. Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen

Sæt en udstikker - en lille rund metalform uden bund (ca. 6½ cm i diameter) på en tallerken og fyld formen op med tunmousse. Fjern den lille form og gentag med de sidste 5 tallerkener. Pynt tallerkenerne med gulerødder og haricots verts. Dryp lidt citronsaft over og server ristet brød til.

Tip

Man kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5420 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 21 %
Print