Tunmousse med fraiche

Tunmousse med fraiche

60+ min
Fryseegnet
Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!

Sådan gør du

  • Lad tunen dryppe af i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til og fordel tunmoussen i 6 glas. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Anret tunmousse på tallerkener med gulerødder og bønner. Dryp med citron, pynt med dild og server med ristet rugbrød.
Mere inspiration

Prøv en lækker og let udgave af den klassiske tunfiskemousse.

Velbekomme!
Tip

Du kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4864 kJ / 1163 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 30,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 47,8 % 11,7 g
Fedt: 21,3 % 2,4 g

Ingredienser

Tun i vand (ca. 185 g)
1 dåse
Husblas
2 blade
2 dl
Hakkede, hårdkogte æg
2
Finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
1
Grofthakkede dildkviste
1 dl
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
Gulerødder i brede strimler
275 g
Dampede haricots verts
100 g
Pynt
Friskpresset citronsaft
Friske dildkviste
Tilbehør
Ristet rugbrød
225 g