Tunmousse med fraiche

Tunmousse med fraiche

60+ min
Fryseegnet
Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!

Sådan gør du

  • Lad tunen dryppe af i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til og fordel tunmoussen i 6 glas. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Anret tunmousse på tallerkener med gulerødder og bønner. Dryp med citron, pynt med dild og server med ristet rugbrød.

Du kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.

Energiindhold for hele retten:

4840 kJ / 1157 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 31 % 7,6 g
Kulhydrat: 47,8 % 11,7 g
Fedt: 21,2 % 2,4 g
Mere inspiration

Prøv en lækker og let udgave af den klassiske tunfiskemousse.

Ingredienser

1 dåse Tun i vand (ca. 185 g)
2 blade Husblas
2 dl Fraiche
2 Hakkede, hårdkogte æg
1 Finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
1 dl Grofthakkede dildkviste
2 tsk Friskpresset citronsaft
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
275 g Gulerødder i brede strimler
100 g Dampede grønne bønner
Pynt
Friskpresset citronsaft
Dildkviste
Tilbehør
225 g Ristet rugbrød