Broccolisalat med kylling og tranebær

30 min
Broccolisalat med kylling og tranebær

Sammen med kyllingen udgør den sprøde broccoli et dejligt måltid. Med få ingredienser rummer salaten mange smagsnuancer.

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
300 g Kyllingefilet i 1 cm strimler (ca. g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Broccoli i buketter og stokken skåret i tern
250 g Kvark eller fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt
1 liter Babysalatblade (ca. 100 g)
200 g Cherrytomater i halve (ca. g)
50 g Tørrede tranebær
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

250 g Groft brød

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en pande. Svits kyllingestrimlerne ved jævn varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Tag kødet op og hold det lunt.
  • Kom broccolien i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad den trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af.
  • Vend kvark sammen med sennep og salt og vend broccolien heri.
  • Læg blandingen på en bund af babysalatblade. Fordel herpå cherrytomater, tranebær og kyllingestrimler.
  • Kom imens hasselnødderne i en pande og skru op til kraftig varme. Rist dem i ca. 2 min. og skru herefter ned til jævn varme. Rist dem, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til de er gyldne.
  • Drys de lune hasselnødder over broccolisalaten og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6203 kJ / 1483 kcal

Næringsindhold pr. 100g

368 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22,6 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,7 % 9,9 g
Fedt: 31,7 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat-med-kylling-og-tranebar/