Chokolademousse
&format=webp)
Lækker chokolademousse med æg, fløde, sukker og chokolade. Opskriften er nem - selv om den er udviklet efter alle kunstens regler: chokoladen smeltes med lun fløde og samles med æggeblommer, der emulgerer. Hele herligheden vendes med pisket fløde og derefter med piskede æggehvider, der løfter chokolademoussen og gør den blød og skummende. Det lyder måske svært, men hvis du tager en proces af gangen, skal du nok få succes med en helt klassisk og faktisk meget nem chokolademousse.
Ingredienser
Chokolademousse
175 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
3½ dl
Piskefløde
|
|
3
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
3
Æggehvider
|
|
1 spsk
Sukker
|
Pynt
Flager af mørk chokolade
|
---|
Sådan gør du
Chokolademousse
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade. Server evt. lidt friske røde bær til den hvide chokolademousse - og måske også en skefuld flødeskum.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1467 kJ / 351 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,2 g |
Protein: | 5 g |
Fedt: | 28,3 g |
Kulhydrat: | 19,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
