Couscoussalat med vandmelon
30 min

Couscoussalat med vandmelon

Dejlig frisk og fyldig salat med smag af mynte, som passer perfekt til flanksteak.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med vandmelon

Dejlig frisk og fyldig salat med smag af mynte, som passer perfekt til flanksteak.

Antal portioner

Couscoussalat

  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter kogende vand

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Couscoussalat

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Vend ost, mynte, citronsaft, salt og peber ned i couscousgrynene. Stil grynene tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt vandmelon, løg og grøn peber. Smag couscoussalaten til.

Flanksteak

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Anret salaten i et fad. Skær kødet i skiver og server det evt. på fadet rundt om couscoussalaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print