Flæskesteg i Airfryer
Flæskesteg tilberedt i airfryer, er uden tvivl en fantastisk måde at tilberede den traditionelle flæskesteg på. Slut med at flytte rundt på stegen for at få sværene sprøde overalt. Her får du perfekte sprøde flæskesvær og samtidig en dejlig saftig flæskesteg. Og så er det virkelig nemt, din airfryer klarer hele processen for dig. Kommer du væde og smagsgivere i bunden, er du samtidig klar til at lave en god flæskestegssovs.
Ingredienser
|
1½ kg
Flæskesteg, ridset (se tip)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Fint salt
|
|
2
Løg i både
|
|
|---|---|
|
3
Fed hvidløg
|
|
|
4
Laurbærblade
|
|
|
8
Peberkorn
|
|
|
Frisk timian og/eller rosmarin
|
|
|
1
Grøntsagsbouillon terning
|
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
|
Vand
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kogningen af sværne er til for at koge fedt fra sværene. På den måde opnår man ensartede sprøde svær. Men, airfryeren er så effektiv at man også kan opnå et godt resultat, uden at koge sværene først. Kom stegen i airfryeren, sammen med overstående ingredienser. Bag den, med sværene oppe, ved 180° i en time, og dernæst ved 200° i 10 min.
For at få en sprød svær på flæskestegen er det vigtigt, at sværen er ridset helt igennem og med ½ cm mellemrum – pas på ikke at ridse i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få flæskesværen sprød. Beregn 1 god tsk salt pr. kg kød og gnid det omhyggeligt på sværene.
Flæskesteg i Airfryer
Hvor lang tid skal flæskesteg have i airfryer?
En flæskestegs tilberedningstid i airfryer afhænger af størrelsen. Regn med 40–45 min. pr. kilo ved 180°. Giv herefter stegen 5–10 min. ved 200° for sprød svær. En steg på 1 kg skal have 40–45 min., mens en på 1,5 kg skal have 60–70 min., før du skruer op. Brug evt. et stegetermometer og tag stegen ud, når centrumtemperaturen er 65°.
Hvad er den optimale kernetemperatur for flæskesteg?
For en saftig flæskesteg skal kernetemperaturen være ca. 65°. Husk, at temperaturen stiger et par grader under hviletiden.
Hvordan får jeg sprøde svær på flæskestegen i airfryer?
Rids stegen grundigt og gnid salt godt mellem sværene. Læg flæskestegen i airfryerkurven med sværene nedad, og hæld vand ved, så det dækker sværene. Tænd airfryeren på 180° og kog sværene i 15 min. Vend stegen om, så sværene vender opad - gnid med ekstra salt. Hæld vand fra og steg flæskestegen ved 180° i 50 min. Skru op på 200° og steg den yderligere 10 min. for helt sprøde svær.
Kan jeg lave sovs af skyen fra flæskestegen i airfryer?
Ja, skyen fra airfryeren er en god base for en lækker flæskestegssovs. Husk at hælde vand i bunden af airfryeren - det er nemlig denne, som danner udgangspunkt for din sovs. Du kan smage sovsen til med fløde og krydderier.
Skal flæskestegen hvile efter tilberedning i airfryer?
Ja, det er vigtigt at lade flæskestegen hvile i 10-15 min. efter tilberedning. Dette sikrer, at kødsaften fordeler sig i hele stegen, så den bliver mere mør og saftig. Husk at lade stegen hvile utildækket - ellers bliver sværene bløde.
Hvilken type flæskesteg er bedst til airfryer?
Både kamsteg, nakkesteg og ribbensteg kan tilberedes i airfryer. Sørg blot for, at stegen passer i størrelse i airfryer-kurven.
Kan jeg tilberede frossen flæskesteg i airfryer?
Nej, frossen flæskesteg kan ikke tilberedes i airfryer. Det anbefales at tø flæskestegen helt op inden tilberedning.
Hvad gør jeg, hvis sværene ikke bliver sprøde?
Hvis sværene ikke er sprøde til sidst, kan du skrue op for temperaturen til 200° og give stegen et par minutter mere, mens du holder øje med den.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
911 kJ / 218 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 17,3 g |
| Fedt: | 16,3 g |
| Kulhydrat: | 0,8 g |
Flæskesteg i airfryer - her får du perfekte sprøde svær og samtidig en dejlig saftig flæskesteg.