Kryddersild med vinterrødder
45 min

Kryddersild med vinterrødder

Fed fisk og rodfrugter. Godt for både krop og sjæl - og en fryd for øjet!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kryddersild med vinterrødder

Fed fisk og rodfrugter. Godt for både krop og sjæl - og en fryd for øjet!

Antal portioner
  • 6 rensede sildefileter
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 25 g smør -smeltet

Vinterrødder

  • 1 fintstrimlet gulerod
  • 1 fintstrimlet persillerod
  • ¼ fintstrimlet knoldselleri
  • 1 fintstrimlet rødløg
  • 25 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Del sildefileterne på langs og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og dryp smørret over. Steg dem øverst i ovnen.

Vinterrødder

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rodfrugter og løg i ca. 1½ min. Tilsæt citronsaft, honning og salt og smag til.

Ved serveringen

Anret sildefileterne på et fad og kom grøntsagerne på toppen. Drys med purløg og server fraiche og rugbrød ved siden af.

Stegetid

Ca. 6 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 50 %
Print