Lakserillette
&format=webp)
Dejlig nem og lækker rillette af varmrøget laks. Smager dejligt på groft rugbrød, men egner sig også fortrinligt som fyld i en sandwich. Der er ikke mange ben i at trylle en varmrøget lakserilette frem - og du kan tilsætte smag efter behag. Varmrøget laks på rugbrød - eller lakserillette i sandwich, på ristet brød eller en kiks - og så har du en fiks fisk som en del af en tapasanretning.
Ingredienser
lakserillette
300 g
Varmrøget laks
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Fintklippet purløg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Blødt smør
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
Tilbehør
Rugbrød, cornichoner, citron og purløg
|
---|
Sådan gør du
Lakserillette
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan smage lakserilletten til med finthakket bladselleri, hvis du gerne vil have noget, der knaser. Det smager også godt med chili og/eller cayennepeber, hvis du er til lidt mere spicy mad. Lakserilletten er god i en madpakke - læg 2 skiver brød sammen om lakserilletten og et par salatblade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4970 kJ / 1188 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1045 kJ / 250 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 23,6 % | 14,5 g |
Fedt: | 74,6 % | 21,1 g |
Kulhydrat: | 1,8 % | 1,1 g |
