I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.
Her de traditionelle luciabrød, eller rettere boller.
Det er fordel at lade safranen udbløde i mælkeblandingen i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.
20492 kJ / 4898 kcal
1036 kJ / 248 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 12,1 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 69,9 % | 42,6 g |
Fedt: | 18 % | 5 g |
Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder "Lussebrød". Luciabrød er sjove at servere i forbindelse med Luciaoptog den 13. december, og de er smukke, med deres gule farve. Luciabrødene her er ikke så søde, men nogle foretrækker dem med mere sukker i. Der er fri leg, når du skal forme luciabrød, men her et par eksempler, du kan lade dig inspirere af.