Luciabrød med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

16 brød pr. portion

Antal portioner

Pynt

  • mørke rosin

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt kvark, safran, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålens sider. Tilsæt eventuelt mere mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Del dejen i ca. 32 stykker og form dem til luciabrød: Tril stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S"er. Læg luciabrødene på plader med bagepapir, pynt med rosiner og lad brødene efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og bag luciabrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag