Luciabrød med safran

Luciabrød med safran

60+ min Mellemmåltid
Fryseegnet
I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.
Mere inspiration

Her de traditionelle luciabrød, eller rettere boller.

Luciabrød
60+ min
Luciabrød
(87)
Velbekomme!
Tip

Det er fordel at lade safranen udbløde i mælkeblandingen i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4898 kJ / 4898 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1036 kJ / 248 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 12,1 % 7,4 g
Kulhydrat: 69,9 % 42,6 g
Fedt: 18 % 5 g
Relateret video
Luciabrød

Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder "Lussebrød". Luciabrød er sjove at servere i forbindelse med Luciaoptog den 13. december, og de er smukke, med deres gule farve. Luciabrødene her er ikke så søde, men nogle foretrækker dem med mere sukker i. Der er fri leg, når du skal forme luciabrød, men her et par eksempler, du kan lade dig inspirere af.

Ingredienser