Minestronesuppe
30 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Minestrone stammer fra det italienske køkken og er baseret på tomat, grøntsager og pasta. Det er en enkel suppe, der er nem at tilpasse sæson og smag, så brug endelig de grøntsager, du allerede har i køleskabet - så har du god og nem hverdagsmad. Server suppen med fx sprød bacon, friskhakket grønt og ristet brød.
Ny
Ingredienser
|
150 g
Bacon i tern
|
|---|
|
2
Løg i tern
|
|
|---|---|
|
2
Hakkede fed hvidløg
|
|
|
500 g
Blandede grøntsager i mindre stykker (fx gulerod, selleri, pastinak, porre, fennikel, græskar)
|
|
|
2
Kartofler i tern (ca. 150 g)
|
|
|
1¼ liter
Grøntsagsbouillon (eller vand og en bouillonterning)
|
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
|
1 spsk
Mild paprika
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
75 g
Tørret pasta, fx suppehorn
|
|
|---|---|
|
1 dåse
Hvide eller brune bønner i chilisauce (ca. 400 g)
|
Server med
|
1 dl
Grofthakket top af grøntsager eller bredbladet persille
|
|
|---|---|
|
100 g
Revet ost, fx lagret havartiost
|
|
|
4 skiver
Ristet brød, gerne fuldkorn
|
Sådan gør du
Topping
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte baconen ud med chorizo, for en mere krydret topping. Hvis du bruger pasta, der er større end suppehorn er kogetiden ca. 10 min. - og de skal tilsættes tidligere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
293 kJ / 70 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 2,9 g |
| Kulhydrat: | 7,4 g |
Er du vild med suppe, så prøv fx en af disse