Moussakaen kan fryses - gerne i fadet. Lad den tø op i køleskabet fra dag til dag. Stil den i en kold ovn, dæk med bagepapir og skru op på 200° - traditionel ovn. Varm moussakaen i ca. 40 min. og den bliver som nylavet.
15779 kJ / 3771 kcal
391 kJ / 93 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 20,6 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 25,2 % | 5,8 g |
Fedt: | 54,2 % | 5,7 g |
Mere af den lækre græske mad, som måske vækker minder frem.
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Stødt allehånde
|
|
Friskkværnet peber
|
|
500 g
Hakket lammekød eller oksekød
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
5 spsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 75 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
3
Auberginer i 1 cm skiver (ca. 750 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
750 g
Skrællede bagekartofler i ½ cm skiver
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
30 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
5 dl
Mælk
|
|
¾ tsk
Revet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
125 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
3
Æggeblommer
|
4 spsk
Hakkede oreganoblade
|
|
---|---|
25 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
blandet salat af fx 200 g
Romainesalat
|
|
---|---|
200 g
Babysalatblade
|
|
200 g
Grønne oliven
|