Musaka
60+ min

Musaka

Med denne opskrift på musaka er du sikret en velsmagende og lækker græsk inspireret hovedret.
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Musaka

Med denne opskrift på musaka er du sikret en velsmagende og lækker græsk inspireret hovedret.

Antal portioner
  • 3 auberginer
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g smør til stegning

Kødsauce

  • 2 hakkede zittauerløg
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 600 g hakket oksekød eller lammekød
  • 30 g smør
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bechamelsauce

  • 2 spsk rasp

Tilbehør

  • 300 g grøn salat
  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre og rist dem i gyldent smør i en pande.

Kødsauce

Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.

Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld bechamelsaucen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 180°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 55 %
Print