Panna cotta med kirsebær

5 timer 15 min
Arbejdstid: 30 min
Panna cotta med kirsebær

Jule-panna cotta med kirsebærgelé og sprøde, ristede mandelsplitter. En simpel – men drønlækker – juledessert. Panna cottaen minder i smag om klassisk risalamande, men med en fløjsblød konsistens. Den er nem at lave på forhånd og passer perfekt til julefrokosterne – eller som et lækkert alternativ til risalamande juleaften🍒

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Panna cotta

2 blade Husblas
1 Vaniljestang
½ liter Piskefløde
5 spsk Sukker (ca. 60 g)

Kirsebærgelé

200 g Kirsebærsauce
½ Husblas

Topping

25 g Mandelsplitter

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding - rør til husblassen er opløst.
  • Fordel panna cottaen i 4 glas (á ca. 2 dl) og stil dem tildækket på køl i mindst 4 timer.

Kirsebærgelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm imens kirsebærsaucen til lige under kogepunktet, tag gryden af armen og smelt husblassen heri.
  • Lad geléen køle af.
  • Fordel geléen i glassene med panna cotta og lad dem stå på køl i yderligere ca. 1 time.

Topping

  • Rist mandelsplitterne på en tør pande ved middel varme i 2-3 min. - eller til de er gyldne.
  • Top panna cottaerne med de ristede mandelsplitter.

Næringsindhold

Energiindhold:

10020 kJ / 2395 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 5,9 g
Protein: 21,1 g
Fedt: 193,2 g
Kulhydrat: 147,8 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-kirsebar/