Porretærte med bacon og hytteost
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
&format=webp)
En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.
Ingredienser
Tærtebund
100 g
Havregryn (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør
|
|
75 g
Hytteost
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
1-2 spsk vand
|
Fyld
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
|
|
4
Gule beder i små tern
|
2
Æg
|
|
---|---|
175 g
Hytteost
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
125 g
Kalkunbacon i strimler
|
Tilbehør
salat af 350 g
Dampede grønne bønner og
|
|
---|---|
50 g
Finthakket rødløg drysset med salt og peber
|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7044 kJ / 1684 kcal
Næringsindhold pr. 100g
272 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 25,3 % | 4 g |
Kulhydrat: | 45,9 % | 7,3 g |
Fedt: | 28,8 % | 2,1 g |
