Porretærte med bacon og hytteost
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.
Ingredienser
Tærtebund
|
100 g
Havregryn (ca. 2½ dl)
|
|
|---|---|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
25 g
Smør
|
|
|
75 g
Hytteost
|
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
|
1-2 spsk vand
|
Fyld
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
4
Porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
|
|
|
4
Gule beder i små tern
|
|
2
Æg
|
|
|---|---|
|
175 g
Hytteost
|
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
125 g
Kalkunbacon i strimler
|
Tilbehør
|
salat af 350 g
Dampede grønne bønner og
|
|
|---|---|
|
50 g
Finthakket rødløg drysset med salt og peber
|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
275 kJ / 66 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 4,1 g |
| Fedt: | 2,2 g |
| Kulhydrat: | 7,3 g |