Porretærte med bacon og hytteost

1 time 10 min
Arbejdstid: 20 min
Porretærte med bacon og hytteost

En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.

Ingredienser

Tærtebund

100 g Havregryn (ca. 2½ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
25 g Smør
75 g Hytteost
1 Sammenpisket æg
1-2 spsk vand

Fyld

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
4 Porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
4 Gule beder i små tern
2 Æg
175 g Hytteost
½ tsk Revet muskatnød
½ tsk Groft salt
125 g Kalkunbacon i strimler

Tilbehør

salat af 350 g Dampede grønne bønner og
50 g Finthakket rødløg drysset med salt og peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Hak havregrynene fint i en foodprocessor, til det ligner groft mel.
  • Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik.
  • Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek.
  • Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand. Brug evt. lidt ekstra vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min, så kanten ikke bliver for mørk senere.

Fyld

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog porrer og beder ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Lad grøntsagerne dampe godt tørre i en sigte.
  • Pisk ægggene sammen i en stor skål og bland dem med hytteost, muskatnød og salt.
  • Vend bacon og de afdryppede grøntsager i hytteostblandingen og fordel i den forbagte bund.
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag porretærten ud af formen og server den med bønnesalat.

I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7044 kJ / 1684 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,3 % 4 g
Kulhydrat: 45,9 % 7,3 g
Fedt: 28,8 % 2,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/porretarte-med-bacon-og-hytteost/