Rødbedequinoa

Rødbedequinoa

45 min
Smuk fyldig salat. Rødbederne farver quinoaen rød og giver balance til den salte blåskimmelost. Salaten kan spises med brød - eller serveres til et stykke kylling, en bøf eller stegt halloumi.

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder og quinoa og kog det ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til rødbederne er næsten møre. Lad det trække under låg indtil serveringen.
  • Bland halvdelen af osten med fraichen. Bland quinoa, løg og rucola i et stort fad og smuldr resten af osten herover. Top med mandler og olie. Server rødbedequinoaen med oste-fraichen.

Salaten kan spises med brød - eller serveres til et stykke kylling, en bøf eller stegt halloumi.

Energiindhold for hele retten:

7236 kJ / 1729 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 24,4 % 6 g
Fedt: 62,2 % 7 g

Ingredienser

½ liter Hønsebouillon
500 g Skrællede rødbeder i små tern
180 g Quinoa (ca. 2 dl)
125 g Blåskimmelost
2 dl Fraiche
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
1 liter Renset rucolasalat (ca. 75 g)
50 g Grofthakkede saltede mandler
2 spsk Olivenolie