Rødvinssauce
&format=webp)
Rødvinssauce tilberedt fra bunden er ikke svær at lave - og når det er hjemmelavet rødvinssovs, bestemmer du selv, hvordan smag og konsistens skal være. Rødvinssauce eller rødvinsovs - uanset stavemåde, så kan du bruge den samme type rødvin, du serverer til retten, når det skal være særligt godt - eller brug en rødvin, der har været trukket op nogle dage. Server rødvinssauce til en god bøf, en god salat og i godt selskab.
Ingredienser
Rødvinssauce
4 dl
Halvtør rødvin, fx côtes du rhône
|
---|
2 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
25 g
Smør
|
|
1 spsk
Koncentreret kalvebouillon, fx touch of taste
|
|
1 spsk
Blade af frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Evt. kulør
|
Sådan gør du
Rødvinssauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du sjatter af rødvin, kan du koge dem ind og anvende til rødvinssauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2997 kJ / 716 kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 8,9 % | 1,7 g |
Fedt: | 27,5 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 20,4 % | 3,9 g |
Alkohol: | 43,2 % | 5 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
