Stjerneskud

30 min
Arbejdstid: 30 min
Stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud i luksusudgave med skøn smag og i et væld af farver. Vidste du, at navnet "stjerneskud" skyldes, at retten blev udviklet som en hyldest til Jurij Gagarin, som var den første i rummet? Siden er der set mange udgaver af et stjerneskud. Her får du opskriften på et klassisk stjerneskud med stegt fisk, masser af rejer og en hjemmelavet dressing. Stjerneskud er en rigtig kroklassiker - traditionel dansk mad når det er bedst.

Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Dressing

1½ dl Creme fraiche
3 spsk Tomatketchup
2 spsk Koncentreret tomatpuré
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Tykke grønne asparges
8 Salatblade

Rødspættefileter

2 dl Rasp
1½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
3 Sammenpisket æg
1½ dl Hvedemel
8 Små rødspættefileter
100 g Smør - til stegning

Tilbehør

4 skiver Ristet landbrød
1 glas Lakserogn
150 g Rejer
8 Cherrytomater i halve
1 Citron i både
Dildkviste

Sådan gør du

Dressing

  • Rør creme fraiche sammen med de øvrige ingredienser.
  • Stil dressingen tildækket på køl til servering.
  • Skræl de grønne asparges i tynde strimler på langs med en tyndskræller og kom dem i isvand sammen med salaten indtil servering.

Stegte rødspættefileter

  • Bland rasp, salt og peber sammen i én skål, pisk æggene sammen i en anden skål og kom melet i en tredje skål.
  • Vend fiskefileterne først i mel, så i æg og til sidst i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor pande. Steg fiskefileterne ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 2 min. ved jævn varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Brug 2 pander eller steg fiskene ad 2 omgange.

Ved servering

  • Lad de grønne asparges og salaten dryppe af.
  • Læg de 4 skiver ristede brød på tallerkener og smør dem med lidt af dressingen.
  • Anret hvert stykke brød med salatblade, 2 stegte fisk, tomatdressing, lakserogn, og rejer.
  • Top med grønne aspargesstrimler, tomater, citronbåde, dildkviste - og server.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Stjerneskud kan også serveres med en skive røget laks - i stedet for eller sammen med rejer. Når der er sæson for hvide asparges, kan stjerneskuddet blive endnu mere luksuriøst, hvis du serverer det med et par smørdampede hvide asparges.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

681 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 1,5 g
Protein: 13,3 g
Fedt: 6,6 g
Kulhydrat: 12,4 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stjerneskud/