Svampetacos
Svampetacos smager virkelig godt og er nem at variere efter ambitionsniveau. Denne opskrift på tacos med svampe tager udgangspunkt i stegte svampe, løg og hvidløg - smagt til med spidskommen, cayennepeber, soya og lime. De varme svampe topper vi op med kølig fraiche, syltede rødløg og frisk tomatsalsa - og et drys koriander. Sprøde tortillachips ved siden af - og så har du både surt, sødt, salt, bittert, sprødt, koldt og lunt i samme servering. Svampetacos kan nemt blive dit nye yndlingsmåltid!
Se den {klassiske} versionIngredienser
|
250 g
Blandede svampe
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|
1
Lille fed hvidløg, finthakket
|
|
|
1
Lille løg, i tynde skiver
|
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
6
Små majstortillaer
|
|
|---|---|
|
2 dl
Fraiche
|
|
|
1 dl
Syltede rødløg, evt hjemmelavede, se link i tips
|
|
|
150 g
Tomatsalsa, evt hjemmelavet, se link i tip
|
|
|
Frisk koriander
|
|
En håndfuld tortillachips med salt
|
|
|---|---|
|
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Svampetacos bliver endnu bedre, når du bruger hjemmelavede syltede rødløg og fx denne tomatsalsa .
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
454 kJ / 109 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 4,7 g |
| Kulhydrat: | 13 g |