4 gode råd om jordbær

4 gode råd om jordbær

Sommer, sol og jordbær hører bare sammen, og lige nu er det bedste tidspunkt at lave mad og desserter med jordbær. Jordbær smager nemlig af mest i juni og juli, hvor de hver dag kommer direkte fra jordbærmarkerne til butikkerne. Så det er nu, du skal bage jordbærtærte, lave jordbærgrød eller jordbær med fløde. Eller måske toppe din chokoladekage med de fristende bær.

Sådan er jordbær bedst

Om du vælger at købe jordbær, eller du går efter pluk selv jordbær, så skal du tjekke at jordbærret er fast og ensartet rødt. Stilken skal være grøn og frisk. Du får det meste ud af smagen, når bærrene har stuetemperatur. Så tag dem ud af køleskabet ca. en time inden du skal servere dem.

Opbevaring af jordbær

Jordbær holder sig desværre ikke godt særlig længe. Som sagt er de allerbedst lige efter de er blevet plukket, og derefter kan de holde sig højst et par dage i køleskab. Til gengæld kan du sagtens fryse dine jordbær.

Kend dit jordbær

Der findes mange flere sorter af jordbær end de fleste af os går og tror.

Dyrk dine egne jordbær

Jordbær er skønne at have i haven og er faktisk nemme at dyrke. Sørg blot for renholdelse, vand og gødning, så er du sikret smagfulde bær sommeren igennem – eller i hvert fald indtil familien har spist dem.

Lav rækker med ca. en halv meter afstand og ligeledes ca. en halv meter mellem planterne giver det bedste resultat. Er du i tvivl, så hellere for meget afstand end for lidt. Hold midten af planten ren, da det er der, de små nye blade kommer fra, og de skal have plads.

Tips og trick til plantning

Bland lidt kompost i jorden når du planter dem. Undgå rigtig gødning. Sørg for rigeligt med vand i starten, og især hvis det bliver tørt og varmt. Dæk jorden med halm eller løv. Det hjælper med at holde på vandet, som planterne har brug for.

Se alle vores skønne opskrifter med jordbær lige her og bliv inspireret af de mange smagfulde muligheder.